latinica  ћирилица
29/03/2020 |  12:38 | Аутор: СРНА

Рунић: Захвалност Србији и Српској за донирани респиратор

Начелница општине Дрвар Душица Рунић захвалила је Србији и Републици Српској за респиратор дониран западнокрајишким општинама.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Рунићева је истакла да помоћ није стигла од власти Федерације БиХ, нити од Ливањског кантона коме Дрвар припада.

- У овој тешкој ситуацији покуцали смо на безброј врата, али је помоћ изостала. Једина искрена помоћ стиже нам из Републике Српске и Србије на којој су Срби повратници неизмјерно захвални - рекла је Срни Рунићева.

Према њеним ријечима, братске односе Србије и Српске и помоћ Србима у ФБиХ и овај пут су показали предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Она је подсјетила да се општина Дрвар обратила Републици Српској и Додику за набавку респиратора, а током посјете Дрвару и локалном Дому здравља Вучић се сам увјерио у каквим условима раде медицински радници.

- Током посјете Дрвару предсједник Вучић је обећао помоћ нашем Дому здравља. У току је рјешавање пројектне документације за реконструкцију Хитне помоћи у Дрвару и гријања у овој здравственој установи - наглашава Рунићева.

Рунићева је захвалила и Новинској агенцији Републике Српске, као и Радио телевизији Републике Српске који су срцем уз српске повратнике и који, како каже, свакодневно медијски пружају подршку повратницима у тешким временима.