latinica  ћирилица
29/03/2020 |  13:17 | Аутор: СРНА

Градоначелник Москве: Епидемија улази у нову фазу

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин рекао је данас да је епидемија вируса корона ушла у нову фазу и да је укупан број заражених у Москви премашио 1.000, док су многи становници данас изашли на улице упркос апелу да остану код куће.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

Власт у Москви, најгоре погођеном подручју Русије, затворила је продавнице, установе културе и спорта и апеловала да Московљани остану код куће током нерадне седмице коју је најавио руски предсједник Владимир Путин.

Међутим, на улице и у паркове Москве јуче су изашле најмање 52.000 људи, укључујући велики број старије популације која је масовно користила градски превоз, рекао је Собјанин на свом веб сајту.

- Епидемија вируса корона ушла је у нову фазу. Више од 1.000 случајева обољења регистровано је у Москви. Нико није безбједан - рекао је Собјанин.

Собјанин је подсјетио на "ужасан примјер" градова Шпаније и Италије, чак и Њујорка, у којима сваки дан умиру десетине и стотине људи.

У Русији је за посљедња 24 сата потврђено 270 нових случајева инфекције чиме је укупан број заражених повећан на 1.534. Према посљедњим подацима, 10 људи преминуло је од посљедица инфекције вирусом корона у Русији, од тога седморо у Москви.