latinica  ћирилица
29/03/2020 |  16:11 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Ванредно стање с циљем ефикасније борбе и заштите грађана

Ванредно стање у Републици Српској проглашено је искључиво како би Српска могла ефикасније заштитити своје грађане и привреду и како би на најбржи могући начин могла да доноси све потребне мјере и одлуке да се што прије превазиђе тренутна криза, али и да се санирају њене посљедице, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com) - Фото: РТРС
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com)Фото: РТРС

- Проглашење ванредног стања у оваквим ситуацијама предвиђено је Уставом Републике Српске који каже да све одлуке које се донесу за вријеме ванредног стања, по његовом окончању мора потврдити Народна скупштина Републике Српске што најдиректније говори о томе да овдје није жеља да се било ко искључи из процеса доношења одлука већ искључиво да се тај процес убрза у околностима које то захтијевају - појаснио је Ковачевић.

Они који потпуно неодговорно тврде да се све ово ради како би се власт обрачунала са неистомишљеницима, истакао је Ковачевић, такве оптужбе упућују у континуитету већ 15 година, а никада за њих када се показало да су неосноване нису преузели одговорност.

- Ипак, нисам могао ни претпоставити да су баш толико неодговорни и неозбиљни колико се показује да јесу. Јуче сам буквално остао потпуно шокиран када сам видио да посланик ПДП-а Драшко Станивуковић релативизује и доводи у питање мјере и препоруке Свјетске здравствене оргранизације и домаћих здравствених стручњака и то на начин да изједначава обични сезонски грип и вирус корона са којим се, тренутно, уз велике жртве бори комплетно човјечанство - рекао је Ковачевић за Срну.

Он је рекао да разумије да је "у питању човјек који није стручан ни у једној области", али, ипак, како каже, није очекивао да би због свог јефтиног политиканства могао говорити ствари које могу да угрозе људске животе.

- Ми из СНСД-а позивамо грађане да наставе да се понашају на одговоран начин као и до сада и да се придржавају свих мјера које су, у корист грађана, одредиле надлежне институције. Заједно смо у овој борби и заједно ћемо и побиједити - поручио је Ковачевић.