latinica  ћирилица
29/03/2020 |  21:55 | Аутор: СРНА

Лондон: Живот се враћа у нормалу можда за шест мјесеци

У Британији би могло да прође шест мјесеци прије него се живот врати у нормалу, рекла је замјеник главног владиног званичника за питање здравства Џени Харијес.
Лондон (Фото: sheepskin.co.uk) -
Лондон (Фото: sheepskin.co.uk)

Харијес је у обраћању новинарима изјавила да то не значи да ће земља бити у потпуној блокади шест мјесеци.

- Британија мора да буде одговорна у својим поступцима и мора постепено да смањује мјере социјалног дистанцирања - рекла је Харијес.

Харијес је истакла да ће Влада први пут преиспитати мјере блокаде, али да се не може одмах и нагло вратити на уобичајен начин живота.

Према њеним ријечима, важно је постепено ублажавати рестрикције и прилагођавати неке мјере социјалног дистанцирања, преноси Би-Би-Си.

- Након три седмице услиједиће анализа, два или три мјесеца да видимо да ли смо стварно нешто постигли, а тек након шест мјесеци све би можда било готово у идеалним условима. У међувремену, ту има пуно несигурности, али видјећемо како ће се ситуација одвијати - рекла је Харијесова.

Она је додала да је сасвим могуће да цијела ситуација потраје и дуже.

Од посљедица инфекције вирусом корона у Британији је до сада умрло 1.228 људи. Харијесова је упозорила да се предвиђа погоршање ситуације у наредних седам или 15 дана.