latinica  ћирилица
30/03/2020 |  08:08 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској и Федерацији БиХ чести су одрони земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На подручју Републике Српске забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20 до 5.00 часова на снази је потпуна забрана кретања.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

Из АМС-а апелују да возачи унутар БиХ путују само у неопходним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од вируса корона.

На релацији Мел Станић Ријека-Дервента-Козарска Дубица до 18. априла кретаће се вангабаритни терет.

У току је изградња искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два -Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и на регионалног Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћања измијењен је и због радова на магистралном путу Дрињача-Власеница.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, због чега радним данима од 7.00 до 17.00 часова повремено буде обустављан саобраћај у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, а од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел је обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.