latinica  ћирилица
30/03/2020 |  12:29 ⇒ 12:45 | Аутор: srpskainfo.com

Посланик СНСД објаснила своје прве симптоме вируса корона (ВИДЕО)

Шефица Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ која се већ неколико дана налази у карантину у Студентском дому "Никола Тесла" у Бањалуци, након што је утврђено да је позитивна на вирус корона, објавила је видео поруку у којој савјетује грађане зашто је битно да остану у кућној изолацији, те које је прве симптоме имала.
Сњежана Новаковић-Бурсаћ (Фото: Snježana Novaković Bursać/Facebook/Screenshot) -
Сњежана Новаковић-Бурсаћ (Фото: Snježana Novaković Bursać/Facebook/Screenshot)

Она је за Српскаинфо потврдила да се тренутно осјећа добро, али исцрпљено.

Бурсаћева истиче да је прве симптоме вируса корона осјетила 23. марта, а два дана касније је тестирана и потврђено јој је да је позитивна.

– Почело је са класичним, уобичајеним симптомима прехладе, као што је гребање у грлу и бол у мишићима, а касније се појавила температура. Дан касније сам сазнала да сам 14. марта била у контакту са особом код које је у међувремену потврђено да је позитивна на вирус корона - истиче Бурсаћева.

С обзиром на то да је имала симптоме и да је претходно била у контакту са особом позитивном на вирус корона, како истиче Бурсаћева, сљедећи корак јој је био да оде на тестирање. Након што је тестирана потврђене су њене сумње, а то је да је и она позитивна на корона вирус.

Она додаје да је прије него је осјетила прве симптоме већ увелико била у изолацији чиме је на неки начин спријечила даље ширење вируса корона.

– Према доступним подацима људи могу да шире вирус даље дан до два прије појаве првих симптома. У мом случају то је од 20. до 21. марта када сам већ увелико била у изолацији. То је још једна потврда зашто је битно да будемо сви у кући тих 14 дана - поручила је Бурсаћева у видео поруци.