latinica  ћирилица
30/03/2020 |  14:51 | Аутор: СРНА

Беванда не подржава Звиздићев приједлог о ПДВ-у

Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда не подржава приједлог о измјенама и допунама Закона о порезу на додату вриједност /ПДВ/ који је данас у хитну процедуру упутио предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Денис Звиздић.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Беванда, који је и предсједавајући Управног одбора Управе за индиректно опорезивање /УО УИО/ и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ, сматра да се измјенама Закона о ПДВ-у без јасних подлога и анализа може нанијети већа штета него корист.

- Законске измјене у ово вријеме без подлога и јасно исказаних позитивних и негативних ефеката могу нанијети само штету. Овако круцијалне ствари морају ићи тек након јасних подлога и учешћа свих у БиХ и то уз пуни консензус - нагласио је Беванда у писаној изјави медијима.

Беванда је оцијенио да би измјене и допуне закона, које су предложене и тичу се помјерања рокова за плаћање ПДВ-а, имале само негативан ефекат и да не би помогле привреди.

- Није вријеме за политикантство и стварање нових криза и препуцавања у овако тешким временима. И на крају, чему би послужило да доносимо било какве одлуке које ће бити резултат прегласавања - сматра Беванда.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић упутио је данас Приједлог закона о допуни Закона о ПДВ-у у парламентарну процедуру на разматрање по хитном поступку.