latinica  ћирилица
30/03/2020 |  17:09 | Аутор: sputniknews.com

Тајландски краљ се самоизоловао на Алпама са 20 конкубина (ВИДЕО)

Тајландски краљ Маха Ваџиралонгкорн самоизоловао се од вируса корона са 20 својих конкубина у једном од најлуксузнијих хотела у монденском скијашком центру Гармиш-Партенкирхен у Њемачкој.

Краљ, иначе познат и као Рама Десети, са собом је, осим конкубина, повео бројне слуге.

Наводно је закупио цијели Гранд хотел соненбихил, хотел са четири звјездице, пише Интернешнел бизнис тајмс, преноси Танјуг.

Тамошњи пансиони и хотели затворени су због вируса корона, али хотел у којем се изоловао 64-годишњи тајландски краљ је изузет од тог правила.

Портпарол локалног окружног савјета рекао је да је то зато што су сви гости из једне групе људи.

У међувремену, Тајланд се бори с пандемијом Ковида-19, знајући да је краљ на одмору.

Грађани су, наводи се, због тога протестовали путем интернета и медија, кршећи притом строге законе који им бране да критикују краља, пренио је загребачки Јутарњи лист.

Хаштаг #Зашто нам треба краљ подијељен је чак 1,2 милиона пута на Твитеру, а поставио га је један активиста који се налази у егзилу у Француској.

Краљ Рама Десети није виђен у јавности у Тајланду још од фебруара. Познат је по томе да често није у својој земљи, а најчешће проводи вријеме у Њемачкој с љубавницом. Зна се и да је имао много жена, као и бурне разводе.

Тајланд је до сада зиљележио више од 1.385 случајева вируса корона, а седам је особа преминуло. Само у суботу је забиљежено 109 нових случајева болести.