latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:01 | Аутор: СРНА

Челинац: Мјере забране до 13. априла, успостављен коридорски превоз

На сједници општинског Штаба за ванредне ситуације у Челинцу закључено је да све мјере које су предузете у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом остају на снази и наредних 14 дана.
Дом здравља Челинац - Фото: РТРС
Дом здравља ЧелинацФото: РТРС

- Све мјере које смо до сада донијели, а односе се на предшколско васпитање, трговинску и угоститељску дјелатност, занатство и услуге, јавна окупљања и остало, остају на снази до 13. априла - истакао је командант Штаба и начелник општине Момчило Зељковић и позвао грађане да и даље буду дисциплиновани и поштују донесене мјере.

Штаб је донио одлуку о успостављању такозваних коридорских линија помоћу којих се повезују одређени дијелови града са највиталнијим установама или пословним субјектима у Челинцу и Бањалуци, а који морају да функционишу у вријеме ванредног стања.

Зељковић је позвао пословне субјекте и грађане који немају ограничено кретање до 20.00 часова да уторком и петком у времену од 7.00 до 10.00 часова, приликом куповине и услуживања, у ред приоритета ставе особе старије од 65 година, како би се избјегле гужве, задржавања и груписања ових категорија становништва.