X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
31/03/2020 |  15:48 ⇒ 20:33 | Извор: СРНА

Пензионерима ће бити подијељено 95.000 маски захваљујући Кабинету предсједнице

Пензионерима у Републици Српској биће подијељено око 95.000 заштитних маски, захваљујући средствима од 100.000 КМ из Кабинета предсједнице Српске, које је обезбиједила предсједница Жељка Цвијановић, изјавио је Срни директор Фонда за пензијско-инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић.

- Биће набављено укупно 95.000 вишекратних, заштитних, памучних маски и подијељено корисницима Фонда ПИО Српске широм Републике, од Крупе на Уни на сјеверу, до Љубиња на југу - рекао је Милић, додавши да је данас стигла прва испорука у Бањалуку.

Он је додао да ће расподјелу маски, у координацији са Фондом и градским удружењима пензионера вршити Црвени крст Републике Српске.

- Ми у Фонду смо ставили у функцију све наше капацитете и максимално ћемо помоћи да буде скраћен рок за подјелу - истакао је Милић.

Он је нагласио да ће у наредних 12 до 15 дана, колико би испорука требало да траје, Фонд ПИО ставити своја возила на располагање.

- Из општинских, односно градских удружења сви пензионери млађи од 65 година, а којима није забрањено кретање ће, у договору са предсједником Удружења пензионера Републике Српске, бити стављени у функцију правовремене и што брже подјеле маски - додао је Милић.