latinica  ћирилица
31/03/2020 |  16:52 ⇒ 16:54 | Аутор: СРНА

Заимовић: Tраже се могућности за одржавање сједница

Предсједавајући Представничког дома Парламента Федерације БиХ Мирсад Заимовић рекао је Срни да је од Кризног штаба Кантона Сарајево затражио да парламенти ФБих и БиХ буду изузети од одлуке о забрани окупљања више од 20 људи.
Представнички дом Парламента ФБиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламента ФБиХФото: РТРС

Заимовић је рекао да је данас одржана сједница Колегијума Представничког дома Парламента ФБиХ и да се траже могућности како би била одржана сједница тог дома, која је требало да буде одржана данас.

- Сједница ће вјероватно да се одржи током наредне седмице - најавио је Заимовић.

Он је рекао да су данашњој сједници присуствовали сви чланови Колегијума, односно да је умјесто једног од чланова присуствовао његов замјеник.

- Колегијум сам искористио да се консултујем са представницима свих странака шта да радимо у овим околностима. Након консултација одлучио сам да се обратим кантоналном Кризном штабу јер претпостављам, када су доносили мјеру забране окупљања више од 20 људи, нису имали у виду да оба парламента, и федерални и парламент БиХ засједају у Сарајеву и да нису направили изузетак - рекао је Заимовић.

Он је додао да је тражио да буде направљен изузетак од одлуке и да се она не тиче засједања Парламента ФБиХ и парламента БиХ, односно виших нивоа власти.

Заимовић је рекао да се обратио и Федералном кризном штабу са захтјевом и молбом да процијене, као тијело које има епидемиологе, да ли је Дом младих адекватан простор или препоручују неки други.

Он је навео да би на сједници Представничког дома Парламента ФБиХ требало да буде Приједлог одлуке о измјенама Пословника тог дома и сет економских мјера Владе ФБиХ за превазилажење економских посљедица које је изазвала епидемија вируса корона.