latinica  ћирилица
31/03/2020 |  18:50 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

МСУ: Виртуелна шетња кроз поставку изложбе "Story lines"

У немогућности да посјетиоцима представи садржаје, Музеј савремене умјетности Републике Српске покренуо је дигиталну кампању путем које ће представити актуелну изложбу, али и бројне друге дигиталне садржаје.

Свјесни чињенице да се данашња комуникација највише одвија на друштвеним мрежама и дигиталним платформама, МСУ Српске ће користити своју Фејсбук и Инстаграм страницу као медиј за промоцију активности ове установе, али и савремене умјетности, наводе из Музеја.

- Пратећи препоруке Интернационалног комитета музеја, који је покренуо акцију под називом #Museumsandchill усмјерену на кориштење друштвених медија за промоцију музејских активности које допиру до публике код куће, покушаћемо као и многи други регионални и свјетски музеји у наредном периоду да путем разноврсног дигиталног садржаја помогнемо људима да се опусте и уклоне стрес изазван изолацијом - саопштено је из Музеја савремене умјетности.

Из Музеја наводе да је кампања  усмјерена на актуелну изложбу "Story lines" умјетничког пара "диСТРУКТУРА" који долази из Београда, а који се протеклих година на регионалној умјетничкој сцени истичу својим необичним поставкама и мултимедијалним пројектима.

Изложба ће бити представљена путем видео материјала са акцентом на мултимедијални пројекат "We are living in a beutiful wOURld", који је настао 2007. године као својеврсна дигитална архива интимних прича о људима који су из политичких, економских, социјалних и многих других разлога мигрирали и наставили живот у другим градовима Европе.

Из МСУ наводе да ће, осим актуелне поставке, у наредном периоду представити и бројне друге дигиталне садржаје из архиве Музеја, али и настојати да остану "умрежани" са бројним партнерима, сарадницима и умјетницима тако што ће дијелити и подржавати дигиталне садржаје, занимљивости, препоруке, текстове и видео материјале.