latinica  ћирилица
31/03/2020 |  21:43 ⇒ 23:36 | Аутор: СРНА

Додик: Порука Србије је да брине о Републици Српској

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да је помоћ у медицинском материјалу коју је Србија данас послала Републици Српској велика ствар за народ Српске у борби против вируса корона, али и важна порука за све људе у Републици Српској.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Не ради се само о материјалним средствима које ћемо добити, а која су веома важна, него и о сазнању да Србија брине о Републици Српској. Како сам у разговору са предсједником /Србије Александром/Вучићем могао да закључим и по његовим ријечима - док је Србије биће и Републике Српске и то желим да пренесем свим људима и у Републици Српској - рекао је Додик за РТС.

Он је поручио да је ова помоћ велика ствар за Републику Српску имајући у виду да на веома отежан начин може да обезбиједи било какве материјале потребне за борбу против вируса корона.

Додик је истакао да је Србија, која је под вођством Вучића показала способност да обезбиједи медицински материјал путем помоћи од Кине, а и да се на тржишту успјешно снабдије одређеним количинама, нашла за потребно да помогне Републици Српској, и то упркос ситуацији у којој се нашла, исто као и Српска, због епидемије.

- Свим људима желим све најбоље и вјерујем да ћемо као народ из овога изаћи успјешно и заједно и да ћемо пребродити и ову опасност - поручио је Додик.

У Републику Српску вечерас је на граничном прелазу Рача ушао први контингент помоћи Србије у борби против вируса корона у којем се налази пет клиничких и пет транспортних респиратора, 30.000 епидемиолошких маски Н95, 2.000 заштитних одијела, 200 наочара и 50.000 рукавица.