latinica  ћирилица
31/03/2020 |  22:31 ⇒ 23:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Курти није укинуо таксе Србији, само уводи нове мјере

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да технички премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљиб Курти није укинуо таксе на робу из централне Србије и не треба насједати на лажне вијести.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мјере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом – нагласио је Ђурић у саопштењу.

Овим се, истакао је он, ситуација не ескалира и не враћа на стање прије увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Ђурић је навео да Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији и наглашава да је ова одлука представа намјењена дијелу међународне заједнице.

– Сматрам, међутим, да никако није вријеме за мјере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово вријеме када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредјељење, вјеру и нацију - закључио је Ђурић.

Повезане вијести:

Самопроглашено Косово укинуло таксе Србији и БиХ