latinica  ћирилица
01/04/2020 |  13:22 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

СПС представила 20 краткорочних економских мјера

Социјалистичка партија Српске представила је данас сет од 20 краткорочних економских мјера , које ће упутити и надлежним институцијама у виду приједлога за уклањање посљедица епидемије у Републици Српској.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

У СПС истичу да је неопходно предузети кораке за спашавање радних мјеста, помоћ привредним друштвима и санирање посљедица економске кризе проузроковане епидемијом вируса корона.

- Циљ нам је да помогнемо и да уз помоћ тима економиста и стручњака дамо приједлоге за рјешење проблема са којим се сви суочавамо – кажу у Социјалистичкој партији Српске.

Предсједник СПС Горан Селак истиче да су у изради мјера учествовали стручни и искусни економисти, те да су након израде обављене даље консултације и дораде са стручним лицима и да су мјере прилагођене реалном стању и актуелној ситуацији.

- Ради се о мјерама које нису популистичке и мегаломанске, него су предложене на основу реалног стања и од стране струке. Желимо да на овај начин да дамо свој допринос и помогнемо надлежним институцијама да са што мање посљедица пребродимо ову кризу, као и да будемо на располагању као партнери у будућим активностима на санирању посљедица епидемије – каже Селак.

У СПС сматрају да Република Српска има снагу и капацитет, као и ресурсе које може искористити за умањење штете по привреду, те апелују да се по хитном поступку измијене законска и подзаконска рјешења у циљу ефикаснијег управљања ресурсима и што бржег опоравка економије.