latinica  ћирилица
02/04/2020 |  10:43 | Аутор: СРНА

Механизму цивилне заштите упућен захтјев за међународну помоћ

Министарство безбједности у Савјету министара упутило је званични захтјев за међународну помоћ Механизму цивилне заштите Европске уније, посредством Координационог центра за хитне случајеве, у сузбијању пандемије вируса корона.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Захтјев је, након јучерашње одлуке Савјета министара за тражење међународне помоћи у сфери заштите и спасавања, упућен и Евроатлантском центру за координацију одговора на катастрофе /НАТО/.

Министар безбједности Фахрудин Радончић у овом допису упознао је Европску комисију и Евроатлантски центар за координацију одговора на катастрофе /НАТО/ о мјерама које су предузете у БиХ, саопштено је из ресорног министарства.

Он је навео да су ангажовани сви расположиви ресурси и да се предузимају ванредни напори да би се зауставило ширење вируса корона, али да здравствени систем, те остали релевантни сектори у БиХ немају капацитет да одговоре на све потребе проистекле због новог вируса.

Због тога је нагласио да би помоћ и асистенција ЕУ и Евроатлантског центра за координацију одговора на катастрофе биле врло цијењене у овом тешком времену, да би БиХ могла да се носи са пандемијом