X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
02/04/2020 |  15:47 | Извор: sputniknews.com

Из Москве стиже aвион са 120 грађана, респираторимa, маскaмa, рукавицама

Влада Србије обезбиједила је авион за повратак више од 120 српских грађана из Москве, а истим летом у суботу у биће послати и респиратори, заштитне маске, рукавице и наочаре - донација српске дијаспоре.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

Како сазнаје Спутњик, српски и руски привредници донираће Србији осам респиратора – један клинички и седам преносних, а такође и 10 хиљада заштитних маски, три хиљаде рукавица и хиљаду заштитних наочара.

На листи путника за Београд је више од 120 људи из Москве и других дијелова Русије који због ситуације са вирусом корона желе да се врате у Србију.

Међу њима су и труднице и мала деца, и спортисти којима је прекинута сезона, али и троје држављана Србије које је већ данима „заточено“ у транзитној зони на московском аеродрому Шереметјево.

Tо троје Срба су једини странци који су „заробљени“ у транзитној зони московског аеродрома, с обзиром да је Русија због пандемије вируса корона затворила границе за странце до 1. маја и да су привремено суспендовани летови на релацији Москва - Београд.

Ријеч је о младићу и дјевојци који се враћају са Малдива и још једном српском држављанину који је из Хјустона стигао до Москве.

Како наводе извори Спутњика, лет је планиран у суботу око поднева, а амбасада Србије у Москви чини све да српским грађанима помогну у овој тешкој ситуацији.