latinica  ћирилица
03/04/2020 |  09:18 | Аутор: СРНА

Бјелица: У Палама заједнички карантин

Општине Пале, Соколац и Источни Стари Град одредиле су да заједнички карантин за лица позитивна на вирус корона буде у објекту Студентског дома у Палама, рекао је Срни командант Штаба за ванредне ситуације соколачке општине Милован Бјелица.
Милован Бјелица - Фото: СРНА
Милован БјелицаФото: СРНА

Бјелица је навео да су представници шест општина града Источно Сарајево договорили да формирају заједнички карантин у Спортској дворани "Славија" за потребе општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, а други у Студентском дому на Палама за општине Соколац, Источни Стари Град и Пале.

Он је рекао да ће карантин бити успостављен у једном од павиљона Студентског дома, гдје постоје сви неопходни садржаји, гријање, кухиња, за боравак 150 лица.

- Будући да у овим локалним заједницама нема довољно медицинског кадра договорили смо да дио медицинског кадра са Сокоца буде ангажован за праћење обољелих у карантину на Палама - нагласио је Бјелица.

Према његовим ријечима, у једном блоку овог објекта боравиће лица позитивна на нови вирус, а у другом здравствени радници.

Бјелица је истакао да је општина Соколац поручила набавку 50 комплета заштитне опреме, одијела, визира, рукавица, маски и дезинфекционог материјала за потребе медицинског тима са Сокоца.

Он је изразио задовољство због одзива пензионисаних доктора медицине и медицинских радника са подручја ове општине, који ће чинити медицински тим, и додао да ће уколико буде потребе Штаб за ванредне ситуације општине Соколац позвати и студенте завршних година медицине.