latinica  ћирилица
03/04/2020 |  11:44 | Аутор: СРНА

Шкипина: Jедан од павиљона спреман за боравак 150 лица

Један од павиљона Студентског дома на Палама, гдје постоји гријање, кухиња и сви неопходни садржаји, спреман је за боравак 150 лица, рекао је Срни директор Студентског центра Пале Дамјан Шкипина.
Пале - Фото: РТРС
ПалеФото: РТРС

Шкипина је рекао да су учинили све да припреме карантин на Палама и да буде све спремно за евентуално обољеле од вируса корона.

Он је истакао да су од 31. марта до јуче 342 студента преузела своје ствари уз поштовање свих мјера заштите и прописа надлежних институција.

Шкипина каже да око 150 студената није дошло по своје ствари, које ће бити уредно спаковане у ормаре и запечаћене.

Он је похвалио све студенте који су се максимално придржавали мјера заштите и поштовали све прописане мјере, а посебно је захвалио радницима Студентског центра Пале који су крајње одговорно и професионално, уз све мјере опреза, обавили овај посао.

Шкипина је рекао да се он и супруга добро осјећају, након што им је установљено да су позитивни на вирус корона.

- Ми смо у кућној изолацији, добро смо, придржавамо се свих мјера - рекао је он и додао да су сачинили листу контаката и доставили надлежнима.

Представници шест општина града Источно Сарајево договорили су да формирају заједнички карантин у Спортској дворани "Славија" за потребе општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, а други у Студентском дому на Палама за општине Соколац, Источни Стари Град и Пале.