latinica  ћирилица
03/04/2020 |  13:33 | Аутор: СРНА

Предложено продужење притвора за дилере сканка

Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ продужење притвора за четворицу осумњичених за кријумчарење велике количине дроге сканк у оквиру предмета кодног назива "Скај".
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Ова лица су осумњичена да су чињењем кривичних дјела остварила незакониту имовинску корист од најмање 2,5 милиона КМ.

Четворица осумњичених, за које је поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио Суду БиХ приједлог за продужење притвора, под истрагом су Тужилаштва БиХ због сумње да су као криминална група организовали и реализовали више камионских транспорта сканка са подручја Албаније преко Црне Горе у БиХ, те даље према Хрватској и земљама ЕУ, а ради остваривања незаконите имовинске користи.

Продужење притвора предложено је због опасности од бјекства осумњичених, те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике, те поновно починити кривично дјело или довршити започето, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ и партнерске агенције за спровођење закона у БиХ и земљама региона су документовале транспорте више стотина килограма ове дроге, те су у организованим акцијама извршена пресретања, проналажење и пљенидба велике количине дроге.