latinica  ћирилица
03/04/2020 |  14:11 | Аутор: СРНА

На сјеверу Космета заражено укупно 11 лица

На сјеверу Косова и Метохије вирусом корона заражено је укупно 11 лица, од којих је четворо новозаражених и њихово здравствено стање је стабилно, саопштио је предсједник Кризног штаба српске општине Косовска Митровица Александар Спирић.
Болница (Фото: Shutterstock) -
Болница (Фото: Shutterstock)

Спирић је навео да се узорци узимају особама које су биле у контакту са зараженим, медицинским радницима и особама које имају симптоме сличне новом вирусу.

- Кризни штаб је, поступајући по мјерама које је наложило Министарство здравља у Влади Србије, благовремено отворио амбуланту Ковид-19 при Дому здравља у Косовској Митровици у којој се врши тријажа пацијената - истакао је Спирић.

Он је додао да Кризни штаб очекује одлуку из Београда да лакше обољели буду смјештани у објекат Студентског центра у Косовској Митровици, коју су посјетили епидемиолози из Београда.

Спирић је додао да је од управника затвора у сјеверној Косовској Митровици добио информацију да је 86 лица, затвореника и запослених, тестирано и да ниједно није позитивно на нови вирус.

Он је апеловао да суграђани поштују мјере наложене из Владе Србије и напоменуо да продајни и други објекти, укључујући и апотеке, неће радити у недјељу.

Епидемиолог Александар Антонијевић обавијестио је Кризни штаб да су данас узоркована 24 лица и да је планирано да до краја дана буду узети узорци од још 120 особа.