latinica  ћирилица
03/04/2020 |  14:37 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Главни координациони тим разматарао начин расподјеле медицинске опреме

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтијаи министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас састанак Главног координационог тима, поводом актуелне ситуације изазване новим вирусом корона.
Састанак (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Састанак (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те анализирано спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са сузбијањем вирусакорона.

Главни координациони тим упознао се са информацијом да ће данас на Међународни аеродром Бањалука бити допремљен први контигент опреме за покретну болницу са 500 болничких кревета и цијелом пратећом опремом у површини од 6000 квадратних метара, за чију набавку је Влада Републике Српске обезбиједила средства.

Главни координациион тим данас је разматаро и начин расподјеле набављене медицинске опреме и материјала за болнице и домове здравља широм Републике Српске.

Поново је поручено грађанима да се досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, те апеловано на лица којима су прописане мјере кућне самозолације да их се стриктно придржавају.