latinica  ћирилица
03/04/2020 |  15:40 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Градишка: Појачана фреквенција теретних возила (ФОТО)

На граничном прелазу Градишка појачана је фреквенција теретних возила, а због формирања конвоја у земљама окружења повремено се стварају дуге колоне на граничним прелазима на улазу и излазу из БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Градишка - улаз  (Фото:амс.рс) -
Градишка - улаз (Фото:амс.рс)

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су лица са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те она која су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ, а ријеч је о граничним прелазима Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Фото: ams-rs.com

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

АМС заједно са својих 49 ауто-мото друштава захваљује свим возачима камиона који упркос опасности од вируса корона максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

Из АМС апелују да становници Републике Српске прате упутства Владе Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе, додаје се у саопштењу.