latinica  ћирилица
03/04/2020 |  16:14 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

"Hack&Solve Weekend" - потрага за рјешењима у борби против вируса корона (ВИДЕО)

"Hack&Solve Weekend" први "online hackathon" у БиХ, у организацији компаније Проинтер ИТСС, с циљем борбе против Ковида 19, биће организован наредног викенда.
Проинтер - Фото: РТРС
ПроинтерФото: РТРС

У суботу и недјељу, 11. и 12. априла, креативци из ИТ сектора имаће прилику да понуде рјешења у борби против вируса корона и ублажавању посљедица на многобројне аспекте друштва, а прва три биће и награђена, саопштено је из Проинтера.

Рјешења се траже у категоријама општа информисаност и ментално здравље, секундарни утицај на друштво и привреду, едукација на сва три нивоа образовања, те очување здравља и сигурности здравствених радника.

Из Проинтера поручују да ситуација у вези са вирусом корона захтијева иновативна и примјењива рјешења из поља информационих технологија и да је зато право вријеме да они који су заинтересовани покушају да из својих домова дају допринос у борби са Ковидом 19.

У сарадњи са Комором доктора медицине Републике Српске, жири ће, осим ИТ стручњака, чинити и стручњаци из области медицине, а сваки члан жирија учествоваће у менторисању заказаном за 11. април. Такмичење се завршава 12. априла у минут прије поноћи, након чега ће жири прогласити побједнике. Награде за прва три мјеста су 1.500, 1.000 и 500 КМ.

- Циљ је добити не само оригиналне идеје, већ прије свега оне које су примјењиве и које се могу релативно брзо преточити у праксу, а најбоље ћемо подржати и имплементирати - рекла је маркетинг менаџер компаније Проинтер ИТСС, Мирјана Јукић.

Пријаве за учешће у овом несвакидашњем догађају, који може помоћи у спречавању ширења вируса корона и допринијети ублажавању посљедица, као и све информације у вези са правилима такмичења, можете пронаћи на адреси www.hackandsolve.com.