latinica  ћирилица
03/04/2020 |  16:44 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Брчко: Од 14 обољелих, шесторо хоспитализовано

Од 14 обољелих од вируса корона у Брчко дистрикту шесторо је хоспитализовано у посебном одјељењу брчанске болнице, док је осморо на кућном лијечењу, изјавио је данас шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта Акиф Пезеровић.
Акиф Пезеровић - Фото: СРНА
Акиф ПезеровићФото: СРНА

Пезеровић је рекао на конференцији за новинаре да једно лице има тежу клиничку слику, двоје је са средње лошом, док се три хоспитализована лица осјећају добро, као и лица која се налазе на кућном лијечењу.

- Од седам новозаражених, пет лица је из блокираног горњег дијела засеока Пешкири, а два су везана за кластер 'Клиника за срце у Тузли' - појаснио је Пезеровић.

Он је додао да је до данас послије подне тестирано 105 лица, да су налази били негативни за њих 84, док још нису познати резултати за седморо тестираних.

- Од јуче шаљемо тестове у Тузлу јер нам је много ближе. Обезбиједили смо значајан број тестова, више него што смо имали до сада -  рекао је Пезеровић.

Под здравственим надзором на подручју дистрикта су 1.233 лица.

Шеф Пододјељења за јавно здравство у Влади дистрикта Анђа Николић поручила је грађанима да је једини начин да се епидемија заустави избјегавање социјалних контаката.

- Великим бројем тестирања ми не можемо зауставити епидемију. Оно што можемо да урадимо јесте да откријемо контакте - истакла је Николићева.

Она је захвалила брчанској полицији за помоћ у контроли лица у изолацији јер пододјељење на чијем је челу нема расположивог кадра за тај посао.