latinica  ћирилица
03/04/2020 |  19:21 | Аутор: СРНА

Нове мјере у Требињу

Штаб за ванредне ситуације у Требињу донио је нове закључке и наредбе у оквиру борбе против вируса корона.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Савјети мјесних заједница задужени су да обавјештавају градски Штаб за ванредне ситуације и надлежне службе о кршењу мјера за спречавање појаве и ширења вируса корона.

Из градског Штаба су саопштили да се препоручује лицима млађим од 65 година да се не крећу у периоду када је дозвољено кретање лицима старијим од 65 година, како би се смањиле гужве.

Препоручује се да предузећа која врше дистрибуцију рачуна за услуге и њихову наплату путем инкасаната на терену, привремено обуставе дистрибуцију и наплату, те уручивање рачуна и њихову наплату организују у канцеларијама предузећа, гдје су дужни организовати рад уз обавезно предузимање мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Потрошачима електричне енергије, који немају бројило постављено ван објекта, савјетује се да на крају текућег мјесеца сами очитају потрошњу и доставе Електро-Херцеговини.

Препоручује се привредним субјектима регистрованим за обављање услуга "брза пошта" да више не доносе пошиљку на адресу, већ да прије испоруке контактирају телефоном примаоца и одреде локацију пријема у близини стамбеног/пословног објекта.

Из градског Штаба је саопштено да остају на снази све раније донесене наредбе градоначелника Требиња о забранама и ограничењима изузев трговинама бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто-дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, електроматеријалом, керамике, боја и лакова, којима се дозвољава рад од 7.00 до 15.00 часова радним даном и суботом.

Забрањује се рад градске пијаце на Тргу слободе.