latinica  ћирилица
04/04/2020 |  08:25 ⇒ 11:14 | Аутор: СРНА

Званичници Српске честитали Дан полиције

Званичници Српске честитали су Дан полиције Министарству унутрашњних послова Републике Српске.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је у честитки поводом Дана полиције Српске истакла да Министарство унутрашњих послова /МУП/ представља гаранцију грађанима Републике да ће живјети мирније и безбједније, а да ће Република Српска уживати стабилност коју заслужује.

Цвијановићева је упутила честитку министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, директору Полиције Српске Дарку Ћулуму и свим припадницима републичког Министарства унутрашњих послова.

У честитки, коју је упутила у своје и у име грађана Српске, Цвијановићева је навела да је дан када је формирана Полиција Републике Српске један од најважних датума који се обиљежава у Српској.

Цвијановићева је истакла да је улога полицијских службеника изузетно значајна у овом тешком времену за Републику Српску која се, као и цијели свијет, суочава се великим изазовима пандемије вируса корона.

- С циљем контроле и сузбијања ширења ове пошасти, спречавању нарушавања јавног реда и мира и спровођења установљених мјера и активности, припадници полиције ставили су све своје капацитете у функцију како би организовали функционисање живота у ванредним околностима и очували здравље и животе наших грађана - навела је предсједница Републике Српске.

Цвијановићева је истакла да се на Дан полиције с великом захвалношћу и посебним пијететом Република Српска сјећа свих припадника полицијских снага, учесника одбрамбено-отаџбинског рата, који су уткали живот и дијелове тијела у темеље Републике Српске, штитићи свој народ и слободу коју данас уживају грађани Српске.

- Убијеђена да ћете и у будућности бити гарант безбједности и стабилности у Републици Српској, желим вам да и даље успјешно остварујете своје планове и постижете још веће успјехе и резултате у раду - наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Дан полиције Републике Српске - 4. април, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Српске са жељом да и даље буду гарант безбједности, стабилности и владавине закона у Републици Српској.

- Припадници Полиције Републике Српске небројено пута су до сада показали да су увијек уз свој народ и Републику Српску. Иако обављају најтеже послове, чине то достојанствено и с тога је обавеза институција Републике Српске да улажу у полицију, јер је то улагање у будућност - поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је указао да се снага полиције Српске види и данас у вријеме када се Република, као и цијели свијет бори против пандемије вируса корона.

- МУП Српске је у овом кризном времену све своје капацитете ставио на располагање Републици Српској и њеним грађаним с циљем сузбијања ширења заразе на добробит свих нас - рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је полиција један од стубова опстанка Републике Српске и гарант њене безбједности, као и безбједности свих грађана Српске те пожелио да и у будућности раде професионално и успјешно извршавају веома захтјевне полицијске задатаке, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Желим да вам захвалим на свему што сте учинили како би се сви грађани Републике Српске осјећали безбједно, јер сваком народу је потребна професионална, одговорна и модерна полиција и с тога смо поносни на вас" - истакао је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да се на Дан полиције, али и сваког дана треба сјетити и 782 припадника МУП-а који су уградили своје животе у темеље Републике Српске и одати им дужно поштавање.

- Још једном свим припадницима МУП-а Републике Српске желим срећан њихов и наш дан, као и много здравља, среће и успјеха у приватном и професионалном животу - поручио је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у честитки поводом 4. априла, Дана полиције Српске, да је Полиција један од најважнијих стубова друштва, ослонац и гарант безбједности свих грађана Републике.
Он је изразио посебну захвалност свим припадницима полиције јер у овој тешкој ситуацији изазваној појавом вируса корона, пожртвованим радом и залагањем, стављајући на располагање све своје ресурсе, дају немјерљив допринос у заштити живота и здравља свих грађана.

- Влада Републике Српске је стратешки опредијељена да и даље ради на јачању и модернизацији Полиције Српске да би могла да одговори на све изазове и у будућности",/навео је Вишковић у честитки министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму, као и свим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Вишковић је нагласио да се на овај дан са дубоким поштовањем сјећамо и одајемо признање свим припадницима МУП-а који су у одбрамбено-отаџбинском рату положили своје животе у одбрани Републике Српске.

- Желим вам пуно здравља, среће и успјеха и на личном и на професионалном плану / навео је предсједник Владе Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честитки поводом 4. априла, Дана полиције Српске, изразио је понос што Српска данас има јаку, стабилну, савремену, професионалну и веома организовану полицијску структуру која је темељ даљег развоја и изградње Републике и заштите права, безбједности и имовине свих грађана.

- Полиција и Министарство унутрашњих послова Републике Српске су гарант заштите уставног поретка Српске, поштовања владавине права и закона и очувања општег мира и безбједности у интересу стабилности Републике, њених институција и безбједности свих наших грађана - навео је Чубриловић у честитки министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а Српске.

Чубриловић је нагласио да су улога и значај полиције Републике Српске посебно видљиви у кризним ситуацијама.

- Свједоци смо огромног доприноса Полиције, у сарадњи са свим надлежним институцијама и службама, у предузимању мјера на спречавању ширења епидемије вируса корона. Због тога вам одајемо посебно признање - истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је полиција Републике Српске дала немјерљив допринос у одбрани слободе српског народа и опстанку Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

- Велику захвалност због тога морамо изразити свим припадницима полиције који су у тој борби учествовали, а посебно сјећање и поштовање исказати према свима који су дали живот - навео је Чубриловић.

Он је похвалио настојања и мјере које се предузимају на даљем јачању МУП-а и Полиције Републике Српске, како у материјалном, тако и у кадровском и техничком смислу, уз изградњу нових полицијских центара и објеката за обуку.

- Желим вам успјех у будућем раду! - поручио је Чубриловић.

Повезане вијести:

МУП Републике Српске обиљежава Дан полиције