latinica  ћирилица
04/04/2020 |  13:00 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Шеранић: Задовољан сам радом у Клиници за инфективне болести УКЦ Српске (ВИДЕО/ФОТО)

Након посјете Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да је задовољан стањем и начином рада.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

- Врло је важно што сам разговарао са пацијентима. Желио сам да чујем утиске од њих. Све похвале сам добио за рад здравствених радника. И пацијенти сарађују - навео је Шеранић. 

Каже да се поштују пинципи и мјере личне заштите.

- Дисциплина и одговорност здравствених радника, али и становништва је најбољи одговор на појаву и ширење епидемије - навео је Шеранић.

Додао је да прате епидемију, те да данас долази нова опрема за мобилну болницу.

Он је поновио да је у Српској линеаран или постепени раст епидемије и заражених, а не експоненцијални, што сматра позитивним.

- То је доказ да епидемију држимо под контролом и немамо оптерећеност здравственог система. Број пацијената који долазе у наше здравствене установе није велики, што је и био циљ наших активности и мјера усмјерених према заједници - рекао је Шеранић.

Када је ријеч о недостатку лијекова и медициских средстава, Шеранић је напоменуо да је проблем што је Европа зауставила испоруке поменуте робе, упркос томе што је реализована њена куповина.

- Почели смо одређене преговоре са колегама из ЕУ да нам допусте испоруке које смо већ платили да не бисмо долазили у било какве недостатке - рекао је Шеранић.

Шеранић је заједно са генералним директором УКЦ Рпублике Срспке Владом Ђајићем и замјеником генералног директора Ненадом Стевандићем посјетио пацијенте обољеле од новог вируса корона.