latinica  ћирилица
04/04/2020 |  15:31 | Аутор: СРНА

Бијељина: Нема новозаражених, у самоизолацији 682 лица

У Бијељини нема новозаражених вирусом корона, у самоизолацији је 682 лица, а 109 је у кућном карантину, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације.
Вирус корона -
Вирус корона

Из Бијељине је до сада тестирано укупно 80 лица.

У карантину у Дому ученика смјештено је шест лица, седам лица је у болничком карантину, а 19 у карантину у спортској сали Основне школе "Вук Караџић".

Једно заражено лице, мајка троје малољетне дјеце, и даље се налази у кућном карантину, а у карантину на граничном прелазу Рача је 21 особа.

У сали Основне школе "Вук Караџић" у току је постављање додатних 20 кревета, а у случају потребе, овај карантин ће бити проширен.

Из Штаба су напоменуо да је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци синоћ, од посљедица вируса корона и више хроничних болести, преминуо први пацијент из Бијељине и тако постао седма жртва овог вируса у Републици Српској.

Комунална полиција и Полицијска управа Бијељина су у протекла 24 часа извршили контролу укупно 211 лица у кућној самоизолацији и сва она су пронађена на адресама.

Полицијска управа издала је прекршајне налоге за пет лица која су кршила забрану кретања.

Градски штаб за ванредне ситуаци поново је позвао грађане да буду одговорни и поштују савјете медицинских радника и градских, односно, републичких установа.

Командант Штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић, који се налази у кућном карантину, захвалио је свима који се одговорно понашају, јер на тај начин чувају здравље заједнице и држе епидемиолошку ситуацију у Бијељини под контролом.

Градски санитарни инспектор издао је 29 нових рјешења за изолацију.