latinica  ћирилица
04/04/2020 |  16:05 | Аутор: srpskainfo.com

Драган Јаћимовић, амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији, помогао угроженима

Драган Јаћимовић, амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији, са супругом Горданом и пријатељима обезбиједио је донацију вриједну 4.000 КМ за најугроженије с подручја општине Козарска Дубица.
Породица Гавриловић (фото: породична фотографија) -
Породица Гавриловић (фото: породична фотографија)

Дио средстава у износу од 1.000 КМ уручен је у виду прехрамбених пакета и препарата за хигијену Удружењу младих "Фокус" који ће исте упутити на адресе социјално угрожених из ове општине.

Преосталих 3.000 КМ намјењено је и данас уручено породици Гавриловић из села Кадин Јеловац, који с троје малољетне дјеце, усљед дјелимичног урушавања породичне куће саграђене на клизишту, свакодневно стријепе да остану без крова над главом.

- Новонастала ситуација изазвана пандемијом вируса корона многе људе доводи у веома тешку ситуацију, а посебно оне најрањивије. То су најчешће људи треће животне доби, самци из социјално угрожених категорија и дјеца, које никако не смијемо оставити - рекао је Јаћимовић и додао да жели да у овим тешким тренуцима, уз мали знак пажње, ови људи осјете да неко мисли о њима и да нису сами.

Јаћимовић је рекао да су у донацији учествовали и његови пријатељи из Сјеверне Македоније, међу којима и почасни конзул БиХ у тој држави Биљана Дамјановска.

- Такође, ситуација са породицом Гавриловић којој се урушила кућа и који су морали троје малољетне дјеце смјестити код родбине, није нас оставила равнодушним, тако да смо моја супруга и ја већи дио прикупљених средстава упутити овој породици за куповину грађевинског материјала за изградњу стамбеног објекта. Један мањи дио донације су им моја супруга и син уручили у виду прехрамбених намирница. Уз допринос сваког од нас, у складу с могућностима, као друштво можемо много учинити за наше суграђане. Стога је увијек важно да се држимо заједно, међусобно помажемо и уважавамо - рекао је Јаћимовић и додао да ово није једина донација коју ће с пријатељима уручити.