latinica  ћирилица
05/04/2020 |  08:32 ⇒ 08:35 | Аутор: СРНА

Саобраћај без застоја

Саобраћај се јутрос на путевима у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења, али је до 18.00 часова на снази забрана кретања свим грађанима изван мјеста пребивалишта, саопштио је Ауто-мото савез Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На подручју Српске забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20.00 часова увече до 5.00 часова ујутро на снази је потпуна забрана кретања. Ова забрана на снази је и у Федерацији БиХ, гдје је забрањено кретање и особама млађим од 18 година.

Из АМС-а апелују да возачи путују само у неопходним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

Возачи на дијелу пута Бањ Брдо-Бијељина-Патковача моле се за разумијевање због успореног саобраћаја јер ће се том релацијом до 11. априла кретати вангабаритни терет.

Вангабартини превоз кретаће се до 18. априла и на релацији Станић Ријека-Дервента-Козарска Дубица.

Возачима се савјетује да поштују упутства лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, попут дионица Црна Ријека-Бјелајце, Клашнице-Залужани, Ламовита-Стари Мајдан, Котор Варош-Кнежево у мјесту Живинице, на подручју Прњавора гдје је у току изградња кружног тока, затим Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, као и у општинама Источна Илиџа и Трново на дионици Крупац-Богатићи.

Због клизишта је успорен саобраћај на дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те Уркина-Горња Вијака, а због оштећења моста на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој.

Из АМС-а подсјећају да је у току изградња међудржавног моста на ријеци Сави, па је измијењен режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, као и на споју аутопута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка.

Када је ријеч о граничним прелазима, због формирања конвоја у земљама окружења повремено се стварају дуге колоне на граничним прелазима на улазу и на излазу из БиХ.

За теретна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

Јутрос нису забиљежена дужа задржавања.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.