latinica  ћирилица
05/04/2020 |  11:06 ⇒ 11:10 | Аутор: СРНА

Рунић: Апел за помоћ социјално угроженима

Начелница општине Дрвар Душица Рунић позвала је све људе добре воље да помогну Омладинској организацији и Црвеном крсту из ове локалне заједнице у акцији набавке хране и хигијенских средстава за становнике у тешкој финансијској ситуацији.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

- Од прикупљених новчаних средстава куповаћемо храну, средства за хигијену, пелене за дјецу и одрасле, лијекове и све оно што је неопходно за нормалан живот - рекла је Рунићева Срни.

Она је позвала све људе добре воље да помогну колико могу у овој акцији коју је покренула Омладинска организација општине Дрвар у сарадњи са Црвеним крстом.

- Свјесни смо да су потребе велике, али вјерујем у солидарност наших људи и у хуманост. У овој борби можемо успјети само заједно - додала је Рунићева.

Предсједник Омладинске организације Дрвар Жељко Папак рекао је Срни да је акција покренута 1. априла јер је због вируса корона велики број Дрварчана остао без примања и у тешкој је финансијској ситуацији.

Из БиХ грађани помоћ могу уплатити са назнаком примаоца - Омладинска организација "Дрвар" на трансакциони рачун 154-480-20103150-79.

За уплате из иностранства као примаоца треба навести Омладинску организацију "Дрвар" на IBAN код BA391544802010315079, а SWIF код је UPBKA22 код Интеса Санпаоло банке, а сврха уплате је "Pomoć-Kovid 19".