latinica  ћирилица
05/04/2020 |  14:05 | Аутор: СРНА

Трећи случај вируса корона у Оружаним снагама

Припадник Оружаних снага БиХ из Ливна заражен је вирусом корона, саопштило је Министарство одбране.

Он је трећи случај вируса корона у Оружаним снагама БиХ. Прва два позитивна случаја заразе у Оружаним снагама потврђена су 3. априла.

Из Министарства одбране су навели да се припадник Оружаних снага из Ливна 3. априла ујутро јавио у Дом здравља у Ливну због дисајних проблема.

Након што му је урађен урађен, а узорци упућени у Мостар на анализу, он је хоспитализован у "Ковид-болници" Универзитетске клиничке болнице Мостар. Резултати анализе јуче ујутро потврдили су да има вирус.

Из Министарства одбране су додали да је извршена анализа свих лица који су били с са њим у контакту и она су упућена у изолацију.

Ријеч је о припаднику Оружаних снага БиХ чије је мјесто службе Бањалука гдје је радио до 27. марта, а потом је упућен да ради од куће.

Двојица припадника Оружаних снага БиХ, код којих је претходно потврђен Ковид-19, су лакши случајеви, налазе се у самоизолацији, као и све друге особе које су с њима биле у контакту. У оба случаја до инфекције је дошло од чланова уже породице, навели су из Министарства одбране.