latinica  ћирилица
05/04/2020 |  15:05 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Шеранић: Комфор појединца не може да буде испред јавног здравља

Министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре рекао је да комфор појединца не може да буде испред јавног здравља.

- Ако се сви можемо понашати одговорно, онда очекујем да лица у карантину буду одговорна и издрже 14 дана - рекао је Шеранић.

Министар је рекао да очекује од грађана да се наставе понашати у складу са предузетим мјерама и препорукама.

 - Ја им се захваљујем што су то радили до сада - рекао је Шеранић.

Навео је да ће сви они који се налазе у карантину бити истестирани прије него што напусте карантин и укључе се у локалну заједницу.

- Уколико се појави потреба за тестирање у самом карантину биће испоштована - рекао је министар и додао да је  до прије неколико дана обављено око 400 тестирања на граничним прелазима.

- Сви су били негативни, и зато смо одлучили да се људи са граничних прелаза у изолацију упућују без тестирања - истакао је министар.

Шеранић је похвалио раднике у Студентском центру и Ђачком дому у Бањалуци, који, како је истакао, дају велики допринос у борби против вируса корона.

- Хтио бих да похвалим и раднике у Студентском центру и Ђачком дому. Има људи који тамо раде, као што су кухарице и спремачице, који дају огроман допринос свему овоме. Трпе цијеле породице - рекао је Шеранић.

Он је поручио грађанима да не треба сумњају у мјере које су у интересу јавног здравља и цијеле заједнице.