latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:35 ⇒ 09:36 | Аутор: СРНА

Србија: За викенд од 600 до 700 особа прекршило забрану

У Србији је за викенд током полицијског часа због вируса корона мјеру забране кретања прекршило 600 до 700 особа, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је рекао да је полиција тим особама писала прекршајне и кривичне пријаве и да их је прослиједила тужилаштвима и судовима.

- Међу градовима у којима су се највише кршиле мјере забране кретања су Београд, Нови Сад, Сремска Митровица, Кикинда, док су мјере највише поштовали грађани у Пријепољу, Јагодини, Врању, Краљеву, Сомбору - рекао је Стефановић за РТС.

Стефановић је истакао да нема оправдања за кршење мјера Владе и истакао да је полиција преузела тежак терет и огроман посао како би их грађани поштовали.

Према његовим ријечима, грађани мјере самоизолације поштују више него на почетку појаве вирсуа корона.

- Свима који прекрше мјеру пишемо кривичне и прекршајне пријаве и морају да знају да ће они који буду ухваћени у кршењу закона ићи у затвор - додао је Стефановић.

Он је подсјетио и да су судови изрекле преве пресуде и да су неки од оних кој ису кршили мјере самоизолације осуђени на двије или три године затвора.

Стефановић је напоменуо и да је у МУП-у Србији заражена 31 особа, док је 900 у самоизолацији.

У Србији полицијски час због вируса корона траје од суботе у 13.00 до понедјељка у 5.00 часова.