latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:38 ⇒ 09:39 | Аутор: СРНА

Помоћ Дому здравља у Дрвару

Општински одбор СНСД-а из Оџака донирао је пакет помоћи за Дом здравља у Дрвару са заштитном опремом у вриједности од 1.500 КМ.
Дом здравља Дрвар (фото: domzdravljadrvar.com) -
Дом здравља Дрвар (фото: domzdravljadrvar.com)

- Чланови Општинског одбора СНСД-а из Оџака су од својих личних примања, на захтјев предсједника тог одбора Дамира Иветића, издвојили по 100 КМ за набавку основне медицинске опреме за Дом здравља Дрвар, који покрива и амбуланту у Босанком Грахову - рекла је Срни начелница општине Дрвар Душица Рунић.

Рунићева је истакла да се помоћ састоји од маски, рукавица, заштитних одјела, заштитних наочала, изосана и средстава за дезинфекцију.

- У досадашњим активностима ова два општинска одбора су имала одличну комуникацију и добру синергију која се препознаје у најтежим ситуацијама. Захвални смо на донацији у овим тешким тренутцима - рекла је Рунићева.

Предсједник ОО СНСД из Оџака Дамир Иветић рекао је Срни да је помоћ мала наспрам броја становника у тим српским срединама, али да сматра да је сада најпотребнија да се превазиђе овај временски период до доласка помоћи од Владе Србије и Републике Српске.

- Сматрамо да се сво српско становништво и српске странке у Федерацији БиХ морају додатно организовати и ујединити, поготово након посљедњих одлука Владе ФБиХ о прерасподјели средстава према општинама, а у вези са новонасталом ситуацијом око пандемије изазване вирусом корона - навео је Иветић.

Иветић је додао да се у Посавском кантону српско становништво самоиницијативно снабдјело медицинским маскама и рукавицама и да се увелико спремају пакети са основим животним намирницама.

- Овом приликом позивамо и Владу Републике Српске да убудуће обрати пажњу и на 1.200 Срба који живе у Посавском кантону - апеловао је Иветић.

Помоћ за Дом здравља у Дрвару уручена је данас.