latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:50 ⇒ 09:51 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд одлучан да помогне српској заједници на Косову и Метохији

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас шефу Мисије УН на Косову и Метохији Захиру Танину да је забринут због ширења вируса короне на Космету и изразио одлучност Београда да помогне српској заједници.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је у телефонском разговору са Танином изразио и спремност на пуну сарадњу са Албанцима и заједнички рад са представницима привремених институција у Приштини у заустављању вируса корона, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Саговорници су разговарали и о политичкој и безбједносној ситуацији на Косову и Метохији поводом предстојеће сједнице Савјета безбједности посвећене извјештају генералног секретара УН о раду Унмика, која ће бити одржана путем видео конференције.

Вучић је истакао да су сједнице Савјета безбједности посвећене раду Унмика важне за Србију због одржавања континуитета разматрања питања Косова и Метохије, као и због редовног информисања о политичкој и безбједносној ситуацији, која је далеко од стабилне.

Танин, који је и специјални изасланик генералног секретара УН, изразио је жаљење због жртава заразне болести у Србији и подржао Вучића у борби против њеног ширења.