latinica  ћирилица
06/04/2020 |  11:51 | Аутор: СРНА

Бијељина: Маске и визири за болницу од хуманитарне организације из Салцбурга

Хуманитарна организација "Помози другом" из Салцбурга уручила је данас представницима бијељинске Болнице "Свети Врачеви" донацију од 30 визира и 500 заштитних маски намијењених медицинским радницима у овој здравственој установи.
Донација заштитних маски - Фото: СРНА
Донација заштитних маскиФото: СРНА

Инфектолог у бијељинској болници Александра Радојчић захвалила је овој хуманитарној организацији за донацију, истичући да је свака помоћ добродошла.

- Визири су нам неопходни за изолацију трећег нивоа, односно заштиту медицинских радника који су у контакту са зараженим пацијентима. Рад са особама које су позитивне на ковид-19 захтијева, осим визира, ношење заштитних маски типа ПП3, наочара и једнократних хируршких рукавица - објаснила је Радојчићева.

Она је апеловала на грађане да остану код куће јер на тај начин воде рачуна о себи и другима.

Волонтер хуманитарне организације "Помози другом" Мирсад Трновац, који је уручио донацију, нагласио је да ова организација од почетка епидемије настоји да обезбиједи што више заштитне опреме за медицинско особље у овом дијелу БиХ.

"+- Наши волонтери су до сада у Бијељини дијелили заштитне рукавице и маске социјално угроженом становништву, а ово је прва донација за неку здравствену установу у овом граду - рекао је Трновац новинарима.

Он је најавио да ће са групом волонтера из Јање обезбиједити тунел за дезинфекцију намијењен амбуланти Дома здравља у Јањи.

Директор Дома здравља Бијељина Душко Миловановић захвалио је за помоћ и истакао да ће се са представницима ове хуманитарне организације консултовати о томе шта су приоритети ове здравствене установе, како би будуће донације биле искориштене на најбољи могући начин.