latinica  ћирилица
06/04/2020 |  12:01 ⇒ 12:07 | Аутор: РТРС

Бањалука: Од сутра раде продавнице бијеле технике, грађевинског материјала... (ВИДЕО)

У Бањалуци од сутра могу да раде пословне дјелатности којима је прошле седмице дозвољен рад одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, али уз стриктна правила у вези држања дистанце, дезинфекције и свих осталих мјера предострожности, рекао је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
Бијела техника (фото:http://kips.me) -
Бијела техника (фото:http://kips.me)

Он је навео да је закључак градског Штаба за ванредне ситуације да ће свако кршење ових прописа бити строго санкционисано.

Овом одлуком, од сутра се, у радном времену од 07.00 до 15.00 часова, омогућава рад сљедећим дјелатностима: трговине бијелом техником, водоводним и електро материјалом и санитаријима, керамике, боја и лакова, ауто-дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, грађевинским материјалом, те дрогеријама.

Такође, у циљу растерећења Дома здравља, од сутра ће радити само лабораторије на Поликлиници и Лазареву, и то у периоду од 07.00 до 19 часова, а након 19.00 часова радиће лабораторија у Служби хитне помоћи.

Радојичић је навео да је од јутрос у функцији шест нових линија бесплатног јавног превоза за здравствене раднике и припаданике МУП-а.

Подсјећамо, Штаб је одлучио и да уторком и петком у периоду од 07.00 до 11.00 часова на подручју Бањалуке забрани кретање свим особама млађим од 65 година, како би се избјегло мијешање са старијом популацијом која има дозволу изласка у то вријеме.

Градоначелник Бањалуке је истакао да данас, посредством Центра за социјални рад, почиње подјела још 1.617 пакета са основним намирницама за угрожене категорије становништва.

Такође, настављају са радом све службе доставе које је Град до сада организовао, с циљем помоћи особама старијим од 65 година (путем телефона 065/010-203 достава животних намирница, достава лијекова позивом породичном љекару).