latinica  ћирилица
06/04/2020 |  13:17 | Аутор: СРНА

Чубриловић: СРНА била и остала на путу истине

 Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је честитку поводом 28 година постојања и успјешног рада Новинске агенције Републике Српске - СРНА, наводећи да је СРНА стасала, расла и јачала заједно са Српском и од најтежег, ратног периода, до данас била и остала на путу истине и правде.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- У име Народне скупштине Републике Српске и у своје име вама, уредницима, новинарима, фоторепортерима и свим запосленима упућујем искрене честитке поводом 28 година постојања и успјешног рада Новинске агенције Републике Српске са жељом да и у будућности останете један од најважнијих стубова медијског и информативног система Српске. Желим вам срећу и успјех у даљем раду - наведено је у Чубриловићевој честитки упућеној генералном директору Радмилу Шиповцу и главном и одговорном уреднику СРНЕ Татјани Парађини.

Чубриловић је навео да је СРНА у протеклих 28 година професионалним информисањем јавности о најважнијим политичким, економским, друштвеним, спортским и културним догађајима, уз поштовање највиших етичких новинарских принципа, стекла велико повјерење грађана.

- На томе вам одајемо посебно и велико признање. И овог пута искрену захвалност желим да изразим онима који су на Благовијести, 7. априла 1992. године, имали визију и основали прву новинску агенцију Републике Српске која је у ратним годинама размјеном информација са свјетским новинским агенцијама чинила све да пробије медијску блокаду у којој смо се налазили -  истакао је Чубриловић.

Брзом, тачном и провјереном информацијом, наведено је у честитки, СРНА је израсла у угледну новинску агенцију и дала велики допринос успостављању савременог новинарског система Републике Српске.