latinica  ћирилица
06/04/2020 |  19:33 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Туча у мигрантском центру у Oбреновцу

У касарни у Обреновцу у којој су смјештени мигранти дошло је до масовне туче, због чега су на лице мјеста изашле војска и полиција, јавио је Блиц.

До туче је дошло прошле ноћи у овом војном објекту, у којем је смјештено 1.060 миграната из Авганистана, Пакистана и Ирака.

Директор Полиције Србије Владимир Ребић рекао је за "Блиц" да је до туче више групација миграната дошло због међусобног оптуживања за крађу личних ствари.

- Стање у прихватном центру је након брзог појављивања припадника полиције стављено под контролу и врло брзо је успостављен јавни ред и мир - рекао је Ребић.

Он је навео да је данас у току утврђивање идентитета лица која су учествовала у нередима, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Обреновцу и у присуству лица из Комесаријата за избјеглице Србије ради се и на проналаску извршилаца насиља, предмета кривичних дјела, као и предмета подобних за извршење кривичних дјела.

Предсједник општине Обреновац Мирослав Чучковић потврдио је рекао да је дошло до нереда између различитих мигрантских група смјештених у привременом центру, у касарни у Обреновцу.

- Неки од њих су покушали да напусте објекат. С циљем контроле ситуације и спречавања ескалације међусобних сукоба различитих група, ангажоване су јединице војске и полиције. Ситуација у прихватном центру врло брзо је стављена под контролу - навео је Чучковић.