latinica  ћирилица
06/04/2020 |  21:06 ⇒ 21:12 | Аутор: СРНА

"Кад дође вријеме, процијениће се да ли ће бити локалних избора"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је у вријеме епидемије вируса корона непримјерено и бесмислено говорити о томе да ли ће или неће у октобру бити одржани локални избори у БиХ због корона вируса.

- Мој став је да се, упркос ванредним околностима, у том смјеру треба кренути у сву процедуру и припреме, а када дође то вријеме, знаћемо и процијенићемо да ли ће се избори моћи одржати - навела је Цвијановићева.

Она је рекла да затварање посљедње посебне сједнице Народне скупштине за јавност није била никаква мистерија, већ порука да није вријеме за дугачке политичке и друге приче, већ окупљање и доношење одлука у вези са рјешавањем проблема усљед вируса.

- Сви смо сада усмјерени на оно што се дешава у оквиру здравства и епидемије, те какве мјере ћемо да доносимо у привредном и другом смислу. Постоје замјерке опозиције на рачун власти и мислим да су то неке редовне ствари, иако није вријеме за њих. Али, биће времена када ћемо политички моћи да се суочимо. Сада је вријеме да спашавамо животе, будемо дисциплиновани, водимо рачуна о својим породицама, окружењу, једни о другима и паралелно спашавамо свој економски и финансијски живот - навела је Цвијановићева за АТВ.

Она је нагласила да се сада мора водити рачуна да комплетно друштво буде одговорно, а да ће бити времена да укрштају политичка копља.

Цвијановићева је поручила грађанима да збију редове, придржавају се правила надлежних и никога не угрозе како би сви заједно превазишли проблеме усљед појаве вируса са што мање смртних случајева.

- Вјерујмо једни другима и нашим здравственим радницима који ће урадити све у њиховој моћи да се савлада ова ситуација - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да постоји комуникација институција Републике Српске и Федерације БиХ, као и са нивоом БиХ, али и истакла да се главна битка, ипак, води у Српској јер су ово затворени системи.

- Сви у институцијама имамо додатни режим рада, и институције, и здравствени радници, полиција и медији. Таква су времена и морамо се усмјерити на приоритете, а то су здравље људи и финансије - поручила је Цвијановићева.