latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:12 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

МУП: Санкционисана 54 грађана

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, којим је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20.00 до 05.00 часова, у протекла 24 часа санкционисана су 53 грађана.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Из Министарства унутрашњих послова Српске подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

У сопштењу МУП-а наводи се да је једно лице прекршило изречену мјеру изолације, те да му је уручен прекршајни налог.

Додаје се да је евидентирано и једно кривично дјело против здравља људи.

- У 22.00 часова Полицијској станици Градишка пријављено је да је објекат Републичког карантина ГП Градишка самовољно напустио А. Д. из Прњавора, којем је 06.04.2020. године приликом уласка у БиХ и Републику Српску, рјешењем Републичке управе за инспекцијске послове Српске одређена мјера смјештаја у карантин, у трајању од 14 дана. О томе је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука - наведено је у саопштењу МУП-а.

У саопштењу се наводи да се тужилац изјаснио да у конкретном случају постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, те да се лице пронађе и смјести под надзор у општински карантин Прњавор, а да се против њега поднесе извјештај по комплетирању предмета.