latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:55 ⇒ 10:34 | Аутор: СРНА

Наредних дана стабилно сунчано и топло вријеме

У Републици Српској наредних дана биће стабилно, сунчано и топлије вријеме са дневном температуром и до 23 степена Целзијусова.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ујутру биће ведро, сунчано и понегдје свјеже, а током дана сунчано и топло, уз даљи раст дневне температуре, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, током дана појачан, источних смјерова на истоку, а на југу умјерена до јака бура. Послије подне вјетар ће бити у слабљењу.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до пет сетепени, на планинама од минус три, а дневна од 15 до 20, на сјеверу и југу локално до 22 степена, а у планинама од девет степени Целзијусових.

У четвртак, 9. априла и даље ће бити стабилно и лијепо вријеме, јутро ће бити сунчано, и мање свјеже а током дана уз даљи пораст температуре.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, на југу до 10 степени, на планинама од нуле, а дневна од 15 до 20 степени, на сјеверу и југу локално до 23 степена, у планинама од 11 степени Целзијусових.

У петак, 10. априла, јутро ће бити сунчано и угодно а током дана уз даљи пораст температуре, док се током дана на сјеверу очекује умјерена дневна облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10, на планинама од два степена, а дневна од 16 до 21, на сјеверу и југу локално до 24, у планинама од 13 степени Целзијусових.

У суботу, 11. априла, изнад Балкана ће и даље бити присутно поље повишеног притиска и топла ваздушна маса, па се настављају повољне временске прилике. Биће сунчано, јутро угодно, а током дана уз умјерену до повећану облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на планинама од три степена, а дневна од 16 до 21, на сјеверу и југу локално до 23, у планинама од 13 степени Целзијусових.