latinica  ћирилица
07/04/2020 |  12:26 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Дарко Mладић: Хаг још не доставља неопходне извјештаје

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је данас Срни да породица и адвокати генерала Младића из Хага још не добијају све потребне извјештаје, неопходне за подношење захтјева да буде пуштен на лијечење у Србију.
Дарко Младић - Фото: РТРС
Дарко МладићФото: РТРС

Дарко Младић је навео да ће резултати хистопатолошке анализе узорка ткива отклоњеног приликом операције генерала Младића бити познати у току ове седмице.

- Чујемо се свакодневно и за сада је добро. Нема неких проблема што се тиче операције, а опоравак иде темпом како би требало. Негдје у току ове седмице ћемо знати резултате - додао је Дарко Младић.

Он је напоменуо да још није ријешен проблем са којим су породица и адвокати суочени од почетка, а то је да из Хага још не добијају све потребне извјештаје, неопходне за подношење захтјева да буде пуштен на лијечење у Србију.

Генерал Младић оперисан је у суботу, 28. марта, због полипа на дебелом цријеву, а сада се налази у притворској јединици у Хагу.

Њему је приликом дијагностичке интервенције у децембру прошле године утврђена анемија, али је одлука да га оперишу донесена без знања породице, која је обавијештена тек када је операција урађена.