latinica  ћирилица
07/04/2020 |  12:40 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: Пензије подизати и уз пуномоћ

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање саопштио је да је задовољан досадашњим одзивом корисника права и њихових најближих за преузимање обрасца једнократне пуномоћи који им омогућава да једноставно и безбједно подигну пензију за март у банци у којој имају отворен текући рачун.
Фонд ПИО Републике Српске - Фото: РТРС
Фонд ПИО Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се истиче да су пензионери као и много пута до сада када је најтеже показали своју зрелост, дисциплину, савјесност и одговорност како према себи, тако и према свима другима.

- Позивамо све наше пензионере да и даље у још већем броју посредством својих најближих преузму образац једнократне пуномоћи са сајта Фонда www.fondpiors.org, у пословницама Фонда, са сајта банака и банкама широм Републике Српске и тако заштите првенствено своје здравље, али и здравље свих других - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да једнократну пуномоћ није потребно овјеравити код било ког надлежног органа, него само попунити, како личне податке пензионера, тако и податке за лице од повјерења којем дајете пуномоћ и обавезно је потписати.

Из Фонда ПИО поручују пензионерима да лицу од повјерења којем су дали пуномоћ дају и своју личну карту и он ће, како се наводи, несметано подићи пензију у банци и предати је пезионеру.

- Нема никакве потребе да се за подизање пензије формирају дуги и бесконачни редови пред банкама при чему се пензионери доводе у опасност потенцијалног ширења вируса, угрожавајући како своје, тако и здравље других - наглашава се у саопштењу и додаје да исто важи и за пензионере који пензију примају путем Пошта Српске на адресу пост рестант.

Из Фонда препоручују пензионерима да вријеме које им је дозвољено за кретање уторком и петком искористе за шетњу и евентуални одлазак до продавнице и апотеке, придржавајући се мјера о држању социјалне дистанце.

- Ваша пензија ће са лицем од вашег повјерења на вријеме доћи до вас - наводе у Фонду ПИО Српске.