latinica  ћирилица
07/04/2020 |  12:49 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Бањалука: Настављени радови на вртићу "Колибри" (ФОТО)

Друга фаза изградње вртића "Колибри" у насељу Лазарево, вриједности милион КМ, почела је ових дана у оквиру плана да се до краја године отвори укупно нових 600 мјеста у предшколским установама.
Лазарево-радови на вртићу - Фото: РТРС
Лазарево-радови на вртићуФото: РТРС

Овај нови дио вртића "Колибри" планирано је да буде пуштен у функцију већ у септембру, а моћи ће да прими око 170 малишана.

- Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, наставили смо наш план изградње и опремања предшколских установа. Ако сви радови буду текли како смо и планирали, у септембру би вртић био спреман за пријем малишана – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Како је појаснио, ова друга фаза радова подразумијева грађевинско-занатске и инсталатерске радове, од којих се тренутно изводе гипсарски радови.

По окончању свих радова, услиједиће опремање, за шта је Град издвојио додатних 200.000 КМ и већ потписао уговор са изабраним извођачем.

За градњу овог вртића по фазама одлучено је с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ. Прва фаза градње објекта у Лазареву, вриједна 550.000 КМ, која је почела половином прошле године успјешно је окончана у фебруару ове године.

Вртић у Лазареву заузимаће површину од 1.150 квадратних метара. Постојећи вртић "Колибри", односно његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године.

У настојању града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, у току је и градња вртића на Петрићевцу за смјештај више од стотину дјеце. Недавно је отворен и нови вртић у горњем дијелу Старчевице, у Улици Прве крајишке бригаде.