latinica  ћирилица
07/04/2020 |  18:48 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Број запослених смањен за 15.331

Број запослених у Федерацији БиХ /ФБиХ/ од почетка пандемије вируса корона до данас смањен је за 15.331 лице, рекао је директор Пореске управе ФБиХ Шериф Исовић.
Радници (фото:banjaluka.net) -
Радници (фото:banjaluka.net)

Исовић је на конференцији за новинаре рекао да су запосленици Пореске управе ФБиХ у протеклих 13 дана обрадили више од 24.000 пријава и одјава у регистрима пореских обвезника.

- Нажалост, имамо ситуацију да су од укупно 24.507 обрађених пријава, негдје око 4.580 биле пријаве нових запосленика, те око 19.000 одјава. То у неком пребијеном стању значи да се број запослених у ФБиХ смањио за 15.331 - навео је Исовић.

Он је рекао да је Пореска управа ФБиХ редуковала капацитете како би предузела све активности и мјере које је предложила Влада ФБиХ због пандемије изазване вирусом корона.

- Ми смо одмах на почетку епидемије реаговали на начин што смо највећи дио наших запослених послали да искористе годишње одморе из прошле године, а да они други користе 15 дана годишњег одмора из ове године. Затим смо предузели мјере заштите пореских обвезника, грађана и запосленика. Морали смо ограничити улазак странака у Пореску управу. С тим ограничењем свакодневно налазимо механизме нове комуникације с пореским обвезницима - појаснио је Исовић.

Он је додао да су од 1. априла омогућили пореским обвезницима нову услугу, да електронским путем могу извршити увид у своју пореску картицу.