X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
08/04/2020 |  20:05 ⇒ 20:06 | Извор: СРНА

Ајдиновић: Истекле мјере за 385 рјешења о изолацији

Мјере за 385 рјешења о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори истичу данас, саопштио је директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић.
Анис Ајдиновић (фото: T.S. / klix.ba) -
Анис Ајдиновић (фото: T.S. / klix.ba)

Он је навео да је закључно са јучерашњим даном за 15.335 лица истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана, саопштено је из Управе.

Ајдиновић је напоменуо да су федерални инспектори, закључно са јучерашњим даном, на граничним прелазима у Федерацији БиХ издали укупно 23.780 рјешења о четрнаестодневној изолацији, а само током јучерашњег дана 436 рјешења.

Мјерама и надзором, према досадашњим подацима, обухваћено је и укупно 2.851 лице - држављанин БиХ са пребивалиштем у Републици Српској, а који су у БиХ ушли преко граничних прелаза који се налазе на територији ФБиХ.

- Исто је учињено и за 294 лица, држављана БиХ са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, за које су подаци достављени Инспекторату Брчко дистрикта - рекао је Ајдиновић.

Ајдиновић је нагласио да кантонални полицијски органи свакодневно контролишу лица којима су федерални санитарни инспектори издали рјешења о стављању под здравствени надзор/обавезну изолацију, те да је у том смислу Федералној управи за инспекцијске послове до сад достављено укупно 418 збирних службених забиљешки о непоштовању изречених мјера, а против 64 лица биће покренути прекршајни поступци.

Везано за контролу формирања и кретања цијена у ФБиХ, Ајдиновић је рекао да је на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона данас извршено осам инспекцијских и два контролна надзора, током којих је утврђено седам прекршаја за које ће бити поднесени прекршајни налози од укупно 8.700 КМ.