latinica  ћирилица
09/04/2020 |  07:51 ⇒ 08:04 | Аутор: СРНА

Привремено отворен сарајевски аеродром

Међународни аеродром Сарајево данас ће бити привремено отворен ради одласка држављана Холандије из БиХ, те повратка држављана БиХ из Лондона.
Аеродром Сарајево - Фото: klix.ba
Аеродром СарајевоФото: klix.ba

Из Савјета министара саопштено је након јучерашње 11. ванредне, телефонске сједнице да ће држављани Холандије напустити БиХ летом Сарајево-Амстердам, те да су путници обавезни придржавати се упутстава и наредби надлежних тијела БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби/.

- Надлежни органи у БиХ предузимају мјере и активности с циљем омогућавања обављања летова у хуманитарне сврхе, укључујући и репатријацију страних држављана који напуштају БиХ на захтјев дипломатско–конзуларних представништава других држава - наводи се у саопштењу.

Претходно је јуче на 10. ванредној, телефонској сједници Савјета министара одлучено да привремено буде отворен Међународни аеродром Сарајево, ради повратка држављана БиХ из Лондона и пребацивања држављана Шведске из БиХ.

- Држављани БиХ на сарајевски аеродром требало би да стигну данас авионским летом Лондон-Сарајево-Подгорица-Сарајево-Лондон - саопштено је из Савјета министара.

У саопштењу се додаје да је у повратку планирано пребацивање држављана САД на релацији Сарајево–Лондон.

Репатријација држављана Шведске из БиХ планирана је за сутра авионским летом Сарајево-Гетеборг.

Листе путника ће бити достављене надлежним органима БиХ прије полијетања авиона, а путници су обавезни да се придржавају свих наредби надлежних органа БиХ /граничних, епидемиолошких и здравствених служби.